Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Ryttarna" by Mats Wahl # Book PDF Kindle ePub Free

Ryttarna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Ryttarna
  • Author : Mats Wahl
  • Release Date : January 05, 2014
  • Genre: Fantasy,Books,Sci-Fi & Fantasy,
  • Pages : * pages
  • Size : 1471 KB

Description

NÀr Elin lÄter pilen gÄ har hon Björn alldeles framför sig. Hans mun stÄr öppen och han vrÄlar ordlöst och svingar pÄken. Hon ser rakt in i hans vidöppna ögon och vet att det hon ser Àr den döendes blick.
Sverige mitt under en framvĂ€xande miljökatastrof femtio Ă„r fram i tiden – Stockholm och en stor del av sydsverige Ă€r obeboeligt. Polis och militĂ€r gör vad de kan för att ”uppmuntra” folk att flytta till stĂ€derna dĂ€r de Ă€r lĂ€ttare att kontrollera. En hĂ€nsynslös motstĂ„ndsrörelse fĂ„r allt fler anhĂ€ngare, framför allt pĂ„ landsbygden. DĂ€r för en snabbt krympande del av befolkningen kampen för ett fritt liv utanför stadskomplex och regeringskontroll och mot ett allt hĂ„rdare klimat med svĂ„ra stormar och extrema temperatur-vĂ€xlingar. De har ingen hjĂ€lp att vĂ€nta av vare sig polis eller sjukvĂ„rd, bara av sina nĂ€rmaste. Samtidigt som de stĂ€ndigt övervakas av militĂ€rhelikoptrar och drönare mĂ„ste de sjĂ€lva ta sig fram till hĂ€st. PĂ„ stora bildskĂ€rmar visas tillrĂ€ttalagda ”nyheter” och för att fĂ„ möjlighet att gĂ„ i skolan mĂ„ste eleverna ta lugnande medicin.
TvÄ familjer pÄ landsbygden rÄkar i fejd. TonÄriga Elin dödar mannen Björn i sjÀlvförsvar, men lyckas inte rÀdda sin bror Vagn frÄn att bli tillfÄngatagen. Elin ger sig av för att förhandla om Vagns liv, vÀl medveten om att hennes egna handlingar kanske dömer dem bÄda till döden. Men Björns gÄrd verkar övergiven och nÀr Elin kommer dit överraskas hon av ett regn rött av sand frÄn Sahara. Hon tvingas söka skydd i sina fienders hus men upptÀcker snart att hon inte Àr ensam i huset, nÄgon verkar gömma sig i ett lönnrum i kÀllaren.
Ryttarna Àr första delen i serien Blodregn, en slÀktsaga inspirerad av fornnordisk tradition. Med ett karaktÀristiskt korthugget sprÄk vÀver Mats Wahl mÀsterligt en berÀttelse om tvÄ familjers kamp för överlevnad i en inte helt orealistisk framtid.


Free PDF Download "Ryttarna" Online ePub Kindle



Post a Comment for "(Download) "Ryttarna" by Mats Wahl # Book PDF Kindle ePub Free"